سرویس: سیاسی
کد خبر: 648
|
10:10 - 1391/08/03
نسخه چاپی

عذرخواهی مقامات امنیت اخلاقی و روانی درجامعه به بار می‏آورد

عذرخواهی مقامات امنیت اخلاقی و روانی درجامعه به بار می‏آورد
یک محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه گفت: عذرخواهی مسئولین بویژه مقامات عالی رتبه، صداقت و صفا و آرامش فکری و امنیت روانی و اخلاقی در جامعه به همراه می‏آورد.
 

به گزلرش سبلانه دکتر حسن فتحی استاد فلسفه دانشگاه تبریزدرمورد اینکه چرا مقامات و مسئولان باید از اشتباهات و بی‎تدبیری‎های خود عذرخواهی کنند به خبرنگار مهر گفت: فرهنگ عذرخواهی گوشه‏ای از مسئولیت پذیری است اینکه اگر کسی مسئولیتی پذیرفت موظف است به انتقاداتی که از او می‎شود توضیح دهد و اگر توضیح قانع کننده ای نداشت عذرخواهی کند. خود عذرخواهی باعث پیشگیری از اشتباهات و تکرار خطاها می‏شود. زیرا آدم صادق در جهتی حرکت می‎کند که کمتر به عذرخواهی متوسل بشود و عدزخواستن هم کار آدمهای صادق است.

وی افزود: طرف مقابل عذرخواهان که مردم و نمایندگان باشند هم باید ظرفیت عذرخواهی مسئولین را داشته باشند یعنی عذرخواهی را وسیله‎ای برای کوبیدن و نقطه ضعف گرفتن مسئولین قلمداد نکنند. اگر مسئولی گفت من اشتباه کردم مردم و نمایندگان ظرفیت این عذرخواهی را داشته باشند باید در این خصوص چندجانبه فرهنگ سازی کرد. وقتی فکر بر جامعه حاکم باشد هر دو طرف بهانه‏ای به دست یکدیگر نمی‏دهند و عقاید خود را بر طرف دیگر تحمیل نمی‏کنند. اینکه همه ما انسان هستیم و اشتباه از همه صورت می‎گیرد و هر دو طرف باید مواجهه‎ای به جا و صحیح با هم داشته باشند.

این استاد گروه فلسفه دانشگاه تبریزدرمورد تأثیر عذرخواهی مقامات بر جامعه هم اظهارداشت: اینکه عذرخواستن باعث می‏شود که کاری نکنیم که کار به عذرخواهی بکشد خودش جز اثرات سودمند عذرخواهی است. باید انتظارات مردم هم از مسئولین واقع بینانه و ارزش بینانه باشد. عذرخواهی مسئولین بویژه مقامات عالی رتبه صداقت و صفا و آرامش فکری و امنیت روانی  و اخلاقی در جامعه به همراه می‏آورد.

این محقق و نویسنده کشورمان درمورد اینکه در آموزه‏های اسلام عذرخواهی کردن چه جایگاهی دارد هم عنوان کرد: پیامبر(ص) هم بدون اینکه کسی از او انتقادی کرده باشد از اینکه ظلمی به کسی کرده باشد و ندانسته باشد با جمع کردن مردم از آنها خواست که در این باره به او صحبت کنند و حقی بر گردن کسی نا تمام یا جفا کرده نداشته باشد. در فرهنگ دینی و ملی ما هم حلالیت طلبی از همدیگر شایع است و از کسی که بر او ستم شده دلجویی می‏کنیم.

انتهای پیام/

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد