سرویس: گروه شهرستانی
کد خبر: 56675
|
10:52 - 1395/06/10
نسخه چاپی

مصاحبه تفصیلی با رتبه سه ارشد رشته آبخیزداری:

طهماسبی: تک رقمی بودنم را مدیون پشتکارم می دانم/ از تلگرام فراریم

طهماسبی: تک رقمی بودنم را مدیون پشتکارم می دانم/ از تلگرام فراریم
احمد طهماسبی نخبه کوثری است که در کنار شغل آبا و اجدادیش توانسته رتبه 3 ارشد کشوری را در رشته آبخیزداری(گرایش منابع طبیعی و کشاورزی) کسب کند.

به گزارشپایگاه خبری تحلیلیکوثرخبر، احمد طهماسبی بورستان، نخبه کوثری با تلاش مضاعف خود در کنار شغل آبا و اجدادیش(کشاورزی) توانست رتبه 3 ارشد کشوری را در رشته آبخیزداری(گرایش منابع طبیعی و کشاورزی) کسب کند.

گفتگوی 2 ساعته با طهماسبی بورستان نخبه کوثری را آغاز می کنیم.

_خودتون رو معرفی می کنید؟

_احمد طهماسبی بورستان هستم. متولد 1370 که با عنایت خداوند متعال، همراهی خانواده و دوستان و همچنین تلاشی که داشتم موفق به کسب رتبه سه کشوری در رشته آبخیزداری شدم.

_به رشته منابع طبیعی علاقه داشید؟

_آبخیزداری(منابع طبیعی و کشاورزی) و هر آنچه که طبیعت در آن دخیل است را دوست دارم و برای شغل و آینده خودم این رشته را انتخاب کردم تا حد اقل توانایی های خودم را در این عرصه خصوصاَ در منطقه و زادگاه خودم بورستان به اثبات برسونم.

_چه شد که این رشته رو انتخاب کردید؟

_منابع طبیعی و آبخیزداری همیشه پس زمینه ذهنم بود تا توانایی هایم را نشان دهم.

_چه سختی هایی در این راه داشته اید؟

_بی شک کسب این رتبه سختی هایی رو هم داشت، از کارکردن های نیمه وقت در زمان دانشجویی گرفته تا کشاورزی در روستا، ولی مشکل اساسی که داشتم کمبود منابع و نبود امکانات بود؛ نبود اینترنت برای کسب اطلاعات بیشتر و ... کتابخانه های شهرستان کوثر هم جوابگوی تحقیق بنده نبودند این شد که فقط با اتکا به جزوات و کتابهای درسی موفق به کسب این رتبه شدم.

_روش مطالعتون چطور بود؟

_برنامه ریزی و چارچوب بندی اصلی از ماههای پیش بود؛ طوری که از صبح ساعت 7 صبح تا 16 بعد از ظهر مطالعه و تحقیق می کردم، البته به دلایلی بعضاَ ساعت مطالعه ام کاهش می یافت.

_اون روزهایی که مطالعه نمی کردید چه حسی به سراغتون می اومد؟

_حس بدی داشتم که چرا هیچی نخوندم اما با خودم می گفتم که مهم اینه که نبازم و ادامه بدم و همین شد که با تلاش مضاعف به این افتخار رسیدم.

_میتونید منابعی که مطالعه کردین رو برامون بگین؟

_منابع خاصی نداشتم، گفتم که بیشتر به جزوات و کتابها متکی بودم چون اندک امکاناتی در سطح روستای بورستان و همینطور در شهرستان کوثر است که واقعاَ آدم را از هر امیدی دلسرد میکنه، ولی پیشنهادم این است که جوانان و نوجوانان برای موفقیت های خود اول به خود اطمینان داشته باشند اگر هم مثل من از قشر متوسط یا نسبتاَ ضعیفی هستند با این اعتماد راه درست را در رسیدن به تلقی و کمال ادامه دهند.

_برای دوستانی که امسال قصد مطالعه دارند چه توصیه هایی دارید؟

_از الان که زمان خوبی برای شروع هست بهترین کار در ابتدا این هست که یک نقطه شروع مشخص کنند و از آن نقطه سبک زندگی ای رو پیش بگیرند که با اون هدف متناسب باشه و بتوانند از اون زمان از حواشی و پراکندگی های ذهنی دوری کنند و روی هدفشون متمرکزتر شوند. تا زمان این نقطه شروع، اگر منابعی دارند مشخص و خریداری کرده باشند.

_فکر می کنید چرا بعضی دوستان با اینکه منابع رو می خوانند و ساعت مطالعاتی خوبی هم دارند نتیجه نمی گیرند؟

_همنطورکه اشاره هم کردم حس اعتماد و اطمینان به خود بایستی در اولویت درسی جوانان باشد، بعضی ها مدام منابعشون رو تغییر می دهند و منابع مورد اعتماد و ثابت رو انتخاب نمی کنند. سویی هم اینکه زیاد دیدم که بعضی ها درگیر حواشی و فضاهای مجازی و برنامه هایی نظیر تلگرام و اینها هستند. من تا قبل کنکور گوشیم رو طوری انتخاب کردم که بعضی از این برنامه ها رو نداشته باشم و فکر می کنم دوری از این حواشی یکی از عوامل خیلی مهم موفقیتم بود. در تلگرام هستم ولی چندان درگیرش نشدم.

_فکر می کنید چه ویژگی و شاخصه ای دارید که در به دست اوردن رتبه تک رقمی بهتون کمک کرده؟

_بازم اعتماد به خود رو رمز موفقیتم می دانم؛ توی هر کاری که “انتخاب” می کنم که انجام بدم، دوست دارم بهترین باشم و هر کاری رو که آغاز کردم رو مسر هستم با بهترین عملکرد به پایان برسونم.

_در روند مطالعه استرس هم سراغتون می اومد؟

_چندان آدم استرسی نیستم و با خیال راحت درس می خونم.

_وقتی نتیجه کنکورتون آمد، چه کسی کنارتون بود؟ میتونید حس اون لحظه اتون رو برامون بگین؟

_اول خودم دیدم و به خوشحالی ای که خانوادم با شنیدن این خبر تجربه خواهد کرد، فکر میکردم.

_چه انتظاری از مسئولین دارید؟

انتظاری که از مسئولین دارم فراهم کردن کلاس های آموزشی در شهرستان کوثر و همینطور تدارک امکانات و منابع درسی است تا جوانان امروزی که آینده سازان فرداهای کشور هستند بتوانند با بهره گیری از این امکانات رتبه های تک رقمی بیشتری را در راستای توسعه و پیشرفت منطقه کسب کنند.

اما گله ای که از مسئولان شهرستانی دارم و شاید هم این موضوع به یک عرف در کشور تبدیل شده است این می باشد که هر شخصی که موفق به کسب چنین رتبه ای شده یا رشته تحصیلی مشخصی دارد را در اداره مرتبط با آن رشته جذب و استخدام کنند؛ در حالی که مشاهده می شود کار شخص هیچ ارتباطی با رشته وی ندارد و این موضوع منجر به ضایع شدن حق برخی ها در سطح جامعه می شود.

_ما در سایت کوثرخبر سعی می کنیم که هر آنچه داوطلبان بهش احتیاج داشته باشند ذکر کنیم؛ ممنون میشیم اگر نکته خاصی مدنظرتون هست و ما نپرسیدیم بفرمایید.

_به نظر من تنها چیزی که کسی برای موفقیت نیاز داره خواست جدی فرد هست و یک مشاوره اصولی “اولیه” که مسیر دستیابی به هدف رو واضح کنه.

 در مورد من جدیتم برای هدفم کمکم کرد؛ مدیون خانواده و پشتکارم هستم و چون میانه خوبی با تلگرام ندارم کنکوری ها را به ترک این فضای مجازی فرا می خوانم.

_و در آخر نظرتون درباره سایت کوثرخبر چی هست؟

_بارها دیدم که بدون چشمداشت و با حوصله پاسخ بچه ها رو میدین و کمکشون میکنید، منبع خوبی هست چه برای کنکور و چه برای روحیه گرفتن داوطلبان.

 

 

طهماسبی: تک رقمی بودنم را مدیون پشتکارم می دانم/ از تلگرام فراریم

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد