سرویس: اردبیل
کد خبر: 82682
|
15:20 - 1398/06/31
نسخه چاپی

گزارش سبلان ما از وضعیت شهرک های صنعتی اردبیل؛

عدم تفکیک بین مالکیت و مدیریت، عمده ترین مشکل واحدهای تولیدی/ شرکت های دانش بنیان ،شهرک های صنعتی را متحول می کنند

عدم تفکیک بین مالکیت و مدیریت، عمده ترین مشکل واحدهای تولیدی/  شرکت های دانش بنیان ،شهرک های صنعتی را متحول می کنند
سهم استان اردبیل از نواحی صنعتی روستایی پیش‌بینی شده در برنامه ششم توسعه 10 ناحیه صنعتی است که در حال طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای لازم است، این درحالی است که وضعیت شهرک های صنعتی موجود اردبیل مطلوب نبوده و اغلب کارخانه ها در حال رکود هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلیسبلان‌ما، سهم استان اردبیل از نواحی صنعتی روستایی پیش‌بینی شده در برنامه ششم توسعه 10 ناحیه صنعتی است که در حال طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای لازم هستند این در حالی است که  ۹۷۹ واحد بنگاه کوچک و متوسط در استان اردبیل مشغول بوده که از این میان ۵۱۱ واحد بنگاه‌های خرد با اشتغالزایی زیر ده نفر در استان فعال بوده و تعداد ۲۶ واحد تولیدی بزرگ با اشتغال‌زایی بالای ۱۰۰ نفر در اردبیل فعالیت می کنند و  بسیاری از کارخانه های و کارگاه های بزرگ اردبیل تعطیل و یا در حال رکود به سر می سرند.

وضعیت خوب و مناسب باغبانی، کشاورزی، دامداری، پرورش طیور و صنعت آبزی‌پروری از جمله ویژگی‌های مثبتی است که اردبیل را در زمینه تولیدات مواد اولیه و ایجاد شهرک‌های صنعتی به یکی از بکرترین استان‌های کشور در این زمینه تبدیل کرده است

در حال حاضر ۲۵ شهرک صنعتی در استان اردبیل وجود دارد که از این تعداد ۱۸ شهرک صنعتی در حال فعالیت هستند، علاوه بر آن ۱۱ ناحیه صنعتی دولتی موجود است که از این تعداد نیز هشت ناحیه صنعتی فعال است.

قادر تقی‌زاده مدیر کل دفتر سرمایه‌گذاری استانداری اردبیل می گوید طبق لیست اولیه شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل ایجاد و توسعه ۲۳ شهرک و نواحی صنعتی به صورت چهار مورد توسعه شهرک صنعتی، یک مورد توسعه ناحیه صنعتی و ۱۸ مورد ایجاد ناحیه صنعتی مدنظر است.» بر پایه این گزارش، از این تعداد پنج مورد در شهرستان اردبیل، دو مورد در بیله‌سوار، دو مورد در پارس‌آباد، چهار مورد در خلخال، سه مورد در گرمی، دو مورد در مشگین‌شهر، سه مورد در نمین و یک مورد دیگر نیز در شهرستان سرعین انجام خواهد شد. این در حالی است که توسعه شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل نیز به مساحت ۹۹ هکتار در دستور کار قرار دارد که مکان‌یابی در خصوص انجام این طرح به اتمام رسیده است.

محمد اهلی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل معتقد است که توسعه شهرک‌های صنعتی غیردولتی در استان اردبیل  یکی از سیاست‌های است که می توان  با فعال سازی بخش خصوصی  علاوه بر کاهش بیکاری در استان به رونق تولید ملی نیز کمک کرد.

وی با استناد به اینکه هم اکنون شرکت  آرتاپلاست با ۱۳ واحد تولیدی و  شرکت  شیرآلات قهرمان مجموعه های موفق بخش خصوصی در استان اردبیل هستند، می گوید: اگر زیرساخت های لازم برای  سرمایه گذاران فراهم شود، با رشد روزافزون شرکت های بخش خصوصی در اردبیل می توان در آینده نزدیک شاهد تحول اقتصادی در استان شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل می گوید:  شهرک هایی همچون شیرآلات قهرمان، صنایع چوب می توانند به عنوان شروع کننده تحول اقتصادی در استان به الگویی برای جذب سرمایه گذار تبدیل شوند.

ارژنگ عزیزی معاون امور اقتصادی و هماهنگی استانداری اردبیل عمده ترین  مشکل و علت تعطیلی کارخانه ها را در عدم  اهلیت و مهارت فنی کارآفرینان، ساختار تولید، عدم وجود بازار فروش، نداشتن استراتژی مناسب دانسته می گوید: برای حل هر یک از این مشکلات می توان از توان علمی دانشگاه و اساتید علمی استفاده کرد.

وی معتقد است امروز با راه اندازی شرکت های دانش بنیان می توان با منسوخ کردن روش های سنتی و بهینه سازی روش های تولید و تنوع دادن  به محصولات در بازارهای جهانی موفق شد.

تعهدات سنگین بانکی، مهمترین عامل رکود کارخانه های اردبیلی

در بررسی از ۳۵۵ طرح مستقر در شهرک‌های صنعتی استان اردبیل  به این نتیجه رسیدیم که ۶۳ درصد پروژه‌ها و واحدهای تولیدی فعال و ۳۷ درصد نیز در مرحله رکود و توقف اجرایی هستند و از این میان نیز  ۱۹ مورد از این واحدهای تولیدی در تملک بانک‌ها قرارداشته و ۴۰ مورد نیز دارای  مشکلات حقوقی و ۸ واحد نیز دارای مشکلات اداری هستند.

 اکبر عباس زاده کارشناس اقتصادی اردبیلی یکی از مشکلات عمده واحدهای تولیدی استان را عدم تفکیک بین مالکیت و مدیریت اعلام کرده و می گوید: برای اولین بار در تاریخ استان اردبیل با حضور مدیران عامل بانک‌های کشور مقرر شد ۶۰ طرح صنعتی در استان اردبیل از خط اعتباری ویژه بهره‌مند می شوند تا در سال رونق تولید امکان افزایش تولید و تثبیت اشتغال آنها فراهم شود

وی معتقد است راه اندازی تورهای صنعتی و استفاده از توریسم صنعتی در کنار  برقراری خدمات مشاوره های تخصصی و بازاریابی تولیدات بومی نیز می تواند به عاملی برای ایجاد انگیزه در سرمایه داران محلی برای کار و تولید شود چراکه جمع سرمایه های محلی می تواند منجر به شکوفایی اقتصاد استان شود و در عین حال از دیون بانکی سنگین  و یا از ورود سرمایه گذاران خارجی و آسیب های اجتماعی و فرهنگی آن نیز جلوگیری شود.

تنها راهکار ممکن برای خروج از رکود و غلبه بر معضل بیکاری، حمایت از صنایع کوچک و متوسط است که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری برای حمایت از تولید کالای داخلی و رونق تولید، بنگاه‌های کوچک و متوسط می‌توانند به سهولت، زمینه و فرصت تحقق خودکفائی کشور و توانمندی اقتصاد مقاومتی را فراهم آورند.

 

انتهای پیام/ج

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد