سرویس: اقتصادی
کد خبر: 100037
|
11:38 - 1402/06/16
نسخه چاپی

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل:

200 هزار تُن سیب‌زمینی اردبیل صادر می‌شود

200 هزار تُن سیب‌زمینی اردبیل صادر می‌شود
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تمهیدات لازم برای صادرات 200 هزار تُن محصولات سیب‌زمینی استان صورت گرفته است.

نوبخت اژدری در گفتگو با خبرنگارسبلان ما، درباره آخرین وضعیت تولید و صادرات محصول استراتژیک سیب‌زمینی در استان اردبیل، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال میزان تولید سیب‌زمینی در قطب تولید سیب‌زمینی ایران، به 770 هزار تُن برسد.

وی با اشاره به اینکه سیب‌زمینی یکی ازمحصولات استراتژیک بخش کشاورزی استان اردبیل بوده و در تولید سیب زمینی پاییزه رتبه دوم کشوری را داریم، تصریح کرد: از770 هزار تُن میزان تولیدات سیب‌زمینی استان، 210 هزار تُن میزان مصرف داخل استان اردبیل است و 560 هزارتُن باقی مانده به خارج از استان ارسال می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تمهیدات لازم در راستای صادرات 200 هزار تُن محصولات سیب‌زمینی استان اردبیل صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: کشورهای همسایه از قبیل عراق و جمهوری آذربایجان، مقصد صادرات سیب زمینی اردبیل هستند. 

طبق آمار اعلامی مسئولان امسال 19 هزار هکتار از مزارع استان اردبیل به کشت سیب‌زمینی اختصاص یافته است که نسبت به سال گذشته دو هزارهکتار کمتر است اما میزان تولید همانند سال‌های گذشته بیش از 700 هزار تن است که از این میزان برای تامین نیاز داخلی استان شامل ۸۰ هزار تُن بذور خود مصرفی برای کاشت، ۶۰ هزار تُن برای خوراک و مصرف جمعیتی،۶۰ هزار تُن نیاز صنایع تبدیلی و تکمیلی مصرف می‌شود.

 براین اساس میزان تولید سیب زمینی در استان اردبیل تقریبا  سه برابر مصرف استان است و مازاد تولید به سایر استانها و یا  به خارج از کشور صادر می‌شود.

امسال شیوع بیماری سفیدک دروغین یکی از مشکلات سیب‌زمینی‌کاران استان اردبیل بود که طبق اعلام مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی این استان، با تشکیل به‌موقع قرارگاه مقابله با این بیماری در استان و همکاری کشاورزان، این بیماری در مزارع استان مدیریت شد و خوشبختانه تاثیر چندانی در کاهش عملکرد مزارع سیب زمینی استان نداشت.

 

انتهای خبر/ ش

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد