به گزارش سبلان ما، ایجاد زنجیره تولید صنعت فولاد یکی از مهمترین طرحهای توسعهای در صنعتی شدن است؛ بر همین اساس با پیگیریهای صورتگرفته، هماکنون مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل با پیشرفت ۴۰درصدی و اشتغالزایی مستقیم بیش از ۳۰۰ نفر و غیرمستقیم بیش از ۱۰۰۰ نفر در حال احداث است.
پروژه مجتمع صنعتی آهن و فولاد الماس آرتاویل با مشارکت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (و معادن)، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) و شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) بهمنظور تولید آهن اسفنجی و جهت تأمین خوراک شرکتهای فولادی شمال غرب کشور ثبت و در سال ۱۴۰۰ مراحل اجرایی آن آغاز شد.

سید حامد عاملی استاندار اردبیل در بازدید از روند راهاندازی شرکتِ آهن و فولاد الماس آرتاویل در شهرستان نمین این طرح را یکی از بزرگترین طرحهای اقتصادی استان اردبیل در حوزه صنعتیسازی اردبیل عنوان کرده و گفته است: مجتمع صنعتی آهن و فولاد الماس آرتاویل با سرمایهگذاری ۱۴۰ میلیون یورو در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه مجتمع صنعتی آهن و فولاد الماس آرتاویل از تیرماه 1400 آغاز شده است میگوید قرار است این پروژه مهم اقتصادی تیر 1403 به بهرهبرداری برسد تا یکی از مهمترین گامهای صنعتیشدن استان اردبیل برداشته شود.
عاملی به عقبماندگیهای این پروژه طبق زمانبندی نیز اشاره کرد و گفته است: خرید تجهیزات خارجی یکی از عقبماندگیها بود که با رایزنی بانک مرکزی این مشکل نیز در راه رفع بوده و طی 5 ماه آینده تجهیزات خریداری و در کارخانه راهاندازی خواهد شد.

حسن اصغرزاده مدیرعامل شرکت مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل نیز به راهاندازی خط: تولید آهن اسفنجی در مجتمع آرتاویل اشاره کرده و میگوید: این خط تولید با ظرفیت ۱/۱ میلیون تن در سال نزدیک ۴۰۰ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی خواهد کرد
وی میگوید: مطابق برنامهریزیهای انجام شده شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مسئولیت تأمین مواد اولیه الماس آرتاویل را بر عهده داشته و قراردادهای مرتبط با تأمین زیرساخت انجام شده و تعدادی نیز در حال تکمیل اسناد قراردادی است.
اصغرزاده با اشاره به افزایش قیمت ارز و اثرگذاری آن بر روند اجرایی پروژه بیان داشت: تحریمهای بینالمللی جهت تأمین تجهیزات خارجی و مشکلات مربوط به واحد بازرگانی خارجی از چالشهای پیشروی این پروژه بوده است.
مدیرعامل آهن و فولاد الماس آرتاویل با اشاره به بهرهمندی این پروژه از ساخت داخل افزود: شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ۴۰ درصد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو 30 درصد و شرکت بینالمللی مهندسی ایران 30 درصد بهعنوان سهامداران عمده این پروژه هستند که مقرر شده 90 درصد نیروی انسانی این مجتمع از استان اردبیل تأمین شود.

مجید رضاپور رئیس هیات مدیره شرکت آهن و فولاد الماس آرتاویل روند پیشرفت پروژه را متذکر شده و گفته است: تاکنون از 35 هزار مترمکعب، حدود 10 هزار مترمکعب بتنریزی پروژه انجام شده است و عملیات ساختمانی رو به تکمیل است. نصب کوره هم شروع شده است. همچنین قراردادهای ساخت ماشینآلات داخلی منعقد شده است.
وی میگوید: در زمینه تأمین زیرساختهای موردنیاز پروژه نیز توافقات خوبی شده است. مشکل اتصال به راهآهن حل شده و مناقصه مربوط به آن در حال برگزاری است و بهزودی نتیجه این مناقصه مشخص میشود و بهاینترتیب عملیات خط ریلی متصل به راهآهن سراسری آغاز خواهد شد با این حساب از نظر زیرساخت هیچ مشکلی نداریم و بهمحض بهرهبرداری از پروژه، زیرساختهای موردنیاز آن نیز فراهم خواهد بود.
صنعت فولاد یک موتور محرک برای هر منطقه است و بر اساس اهمیت مجموعه تولیدی آهن اسفنجی در استان اردبیل، راهاندازی این واحد گامی مهم برای توسعه صنعتی استان و استانهای مجاور و کمک به تداوم صنایع در حال فعالیت در این منطقه را خواهد داشت.
انتهای خبر/ج
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد