به گزارش سبلان ما ،طبق اعلام ملکه گلمغانیزاده، مدیر امور موزههای استان اردبیل در حال حاضر ۹ موزه در استان اردبیل دایر و پذیرای بازدیدکنندگان است که از این میان موزه عکس و سینمای مشگینشهر تنها موزه خصوصی فعال در استان به شمار میرود.
موزه تاریخ عکس و سینمای مشگینشهر که در ۱۲ تیرماه ۱۳۹۸ افتتاح شد، با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور به عنوان نخستین موزه خصوصی استان اردبیل به ثبت رسیده است.
سید رضا موسوی، مدیر موزه تاریخ عکس و سینمای مشگینشهر، از عکاسان و فیلمسازان شهرستان است که بیش ازپنج سال برای جمعآوری و تاسیس آن تلاش کرده است؛ مکان سابق این موزه در فضایی حدود ۵۰۰ متر مربع در مرکز شهر روبروی بقعه شیخ حیدر، مجتمع فرهنگی تجاری ساوالان قرار داشته و اینک این موزه در مکان جدید و دائمی خود به آدرس (استان اردبیل ـ مشگین شهر ـ خیابان سعیدی ـ کوی دانش ـ انتهای فرعی یک) قرار دارد و مشتمل بر بخشهای زیر است:


ـ عکس های قدیمی، اسناد عکس دار قدیمی، تجهیزات قدیمی عکاسی، فیلمسازی، پخش فیلم، تمبر، آلبوم عکس و انواع نگاتیو. قدمت بعضی اشیا موجود در موزه به ۱۲۰ سال میرسد.
ـ یادگارهای پیشگامان عکاسی استان اردبیل و خیاو از جمله عکاسباشی اسماعیل قربان و خاندان نظرزاده
ـ مخزن نگاتیو ۶×۹ عکاسی حدود ۱۰۰ هزار قطعه و عکسهای قدیمی حدود ۱۰ هزار قطعه


ـ غرفه پلاتوی خانه روستایی آذربایجان که نمونه ای از خانههای قدیمی خیاو، محل آشنایی مردم با فرهنگ بومی است
ـ غرفه آپارات، تلویزیون و دوربینهای قدیمی
ـ گالری و نمایشگاه عکس دایمی
ـ تاریکخانه عکاسی سیاه سفید با امکانات ظهور و چاپ فیلم و عکس


ـ کتابخانه موزه شامل: کتابهای تخصصی، تاریخی و کتابهای مصور مجموعه ای از عکسهای شهرهای مختلف ایران
ـ ایستگاه عکس روستایی، محل عکسبرداری بازدیدکنندگان در ورودی موزه
ـ سینما ۴۰ نفره با عنوان سینما تک، محل پخش فیلم های تاریخی
ـ فروش آثار هنرمندان در حوزه عکس
طبق اعلام مدیر امور موزههای استان اردبیل، از شهرستانهای پارسآباد و بیلهسوار متقاضیانی برای راهاندازی موزههای خصوصی اعلام آمادگی کردهاند که اداره کل میراثفرهنگی استان اردبیل از این قبیل علاقهمندان استقبال و حمایت میکند.
هدف از راهاندازی موزههای خصوصی، ساماندهی و به نمایش گذاشتن اشیا، وسایل و اسناد تاریخی موجود نزد مردم است که در برخی خانوادهها به صورت نسل به نسل از دورههای گذشته برای امروز به یادگار مانده است و ارزش تاریخی دارد.
انتهای خبر/ش
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد