سرویس: اجتماعی
کد خبر: 100175
|
07:17 - 1402/06/31
نسخه چاپی

خدا بِدِه برکت؛

مشق مهربانی در ماه مِهر

مشق مهربانی در ماه مِهر
اینجا هر نقطه‌اش به رنگ مهربانی است و مشق احسانش روایتی دیگر دارد، مهرورزی و مهرافزایی مردمان دیار سبلان چتری است برای آنهایی که گاهی چرخ روزگار وفق مردادشان نمی‌چرخد.

به گزارش سبلان ما ، ثانیه‌ها بی‌وقفه درگذرند، انگار همین دیروز بود که دانش‌آموزان به تعطیلات سه‌ماهه تابستانی رفتند؛ در این بازه زمانی خیلی‌ها به مسافرت و تفریح رفتند تا تجدید قوا کنند و با انرژی بیشتر سال آینده را آغاز کنند؛ اما عده‌ای هم تابستان فرصتی بود برایشان تا اندوخته‌ای جمع کنند برای روزهای درس‌ومشق! روزهایی که به‌خاطر مدرسه، ساعات کمتری را سرکار سپری می‌کنند و دخلشان با خرجشان نمی‌خواند.

 

قصه دانش‌آموزانی که هم کار می‌کنند و هم درس می‌خوانند، قصه‌ای برای امروز نیست و قطعاً تاریخ هیچگاه دست‌فروشی که رئیس‌جمهور محبوب ایران شد، را فراموش نخواهد کرد.

 

کودکان کار و دانش‌آموزانی که بضاعت مالی خانواده‌شان ضعیف است، معمولاً اگر بپرسی تابستان را چگونه گذراندند قطعاً لبخند به لب می‌گویند" «خدا بِدِه برکت. خدا رو شکر کمک‌خرج خانواده بودم و اندکی پس‌انداز برای روزهای آینده کردم».

 این دانش‌آموزان خیلی زود بزرگ شده‌اند و بیکاری برایشان ننگ‌وعار است، آن‌ها مسئولیت‌پذیری را از همان دوران کودکی یاد می‌گیرند، اما چه می‌شود کرد، گاهی چرخ روزگار وفق مرداد نمی‌چرخد و باید در این چنین مواردی چتری حمایتی بر سر این دانش‌آموزان گسترده شود؛ کمکی علی‌وارگونه که زیبنده این تلاشگران کوچک اما بزرگ‌منش باشد.

کمتر از 24 ساعت دیگر به شنبه اول مهرماه، روز بازگشایی رسمی مدارس باقی نمانده است و تمام 263 هزار دانش‌آموز استان اردبیل با شعار "مدرسه اثربخش، معلم تمدن‌ساز و مهر مردمی"، سال تحصیلی جدید را آغاز خواهند کرد، اما چه خوب است که قبل از آغاز سال تحصیلی جدید، آغازگر مهربانی در مهر باشیم و به فکر تک‌تک دانش‌آموزانی باشیم که قرار است روز شنبه پای نیمکت‌های مدرسه بنشینند و مش زندگی بیاموزند.

 

 

 

 

مشق اول؛ مشق احسان

جلوی بازار قیصریه بساط لوازم‌التحریری براه است، دریا و دنیایی که همه زندگی سمیرا خانم هستند، یک بسته مدادرنگی برای خودشان گرفته‌اند و اصرار به خرید بسته دیگری دارند؛ فروشنده نگاهی به دخترها می‌اندازد و با تعجب می‌پرسد: مگر شما دو نفر نیستید سومین مدادرنگی رو می‌خواهید چه‌کار؟،

دنیا مانتوی مادرش را می‌کشد و می‌گوید «مامان می‌شود برای مهسا جان هم مدادرنگی بخریم؟». مادر به روی دخترک کوچکش لبخند می‌زند و نگاهی به کیف پولش می‌اندازد و با چشمانی که برق می‌زند، می‌گوید «جان مادر اره عزیزم برای دوستت هم بردار» و دنیا و دریا خوشحال‌تر از لحظه قبل، برای مهسا دختر همسایه مدادرنگی دیگر انتخاب می‌کنند.

لیلا خانم، هم محله‌ای سمیرا خانم که با هم برای خرید لوازم‌التحریر فرزندانشان به بازار آمده‌اند، با چشمانی بارانی، لیلا خانم را در آغوش می‌گیرد و می‌گوید: عزیزم چه خوب است که هنوز هم هوای هم را داریم.

لیلا خانم هم «چوب‌خطی» را می‌خرد که خواهرزاده‌اش پول خرید آن را نداشت و ادامه ماجرا که هرکدام روایتی شنیدی دارد؛ 

 

در آخرین روزهای پایانی باقیمانده به بازگشایی مدارس در جای‌جای استان اردبیل، عطوفت و مهربانی موج می‌زند و هرکس تلاش می‌کند در این مسیر مهربانی حتی شده یک گام بردارد؛ سازمان‌ها و نهادها و خیرین هم در این مسیر همگام شده‌اند تا دانش‌آموزان این دیار، شنبه روز اول مدرسه همه خوشحال پای درس معلم بنشینند.

بیش از 270 کودک کار در اردبیل راهی مدرسه می‌شوند

حامد رضایی، مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در جشن مهرانه اردبیل خبر خوشی برای حمایت‌های همه‌جانبه از کودکان کار داد و اظهار کرد: با برگزاری جشن مهرانه و کمک مؤسسات خیریه ۲۷۶ کودک کار و خیابانی در اردبیل راهی مدرسه می‌شوند.

  به گفته این مسئول، کودکان کار و خیابانی در سال‌های گذشته از تحصیل مناسب و شایسته محروم ماندند،امسال شناسایی و ساماندهی شدندو  تلاش شد تا با استفاده از ظرفیت خیرین، نهادها و مؤسسات خیریه شرایط تحصیل این کودکان فراهم شده و نیازمندی آنها تأمین شود.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح سعی بر این است تا هزینه‌های تحصیلی و سایر نیازمندی‌های آنها تأمین و به‌حساب خانوارها پرداخت شود تا امکان ادامه تحصیل کودکان کار و خیابانی فراهم آید.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: در این زمینه با همکاری آموزش‌وپرورش و مجموعه‌های حمایتی و خیریه سعی بر این است تا نیازمندی این دانش‌آموزان به نحوی تأمین شود تا دغدغه ادامه تحصیل و تأمین معاش خانواده را نداشته و با خیال راحت بتوانند در فرایند تحصیلی قرار بگیرند.

 به گفته رضایی بهزیستی نیز در حوزه وظایف و اختیارات خود حمایت‌های همه‌جانبه را از این کودکان انجام می‌دهد تا به‌تناسب شناسایی استعداد آنها در کنار تحصیل، سایر امکانات نیز برای این کودکان فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: مؤسسه مهرانه با اقدامی مناسب و برگزاری این جشن سعی کرده تا در گام نخست بخش عظیمی از نیازمندی این کودکان کار و خیابانی را در آستانه شروع سال تحصیلی تأمین کرده و به‌نوعی امیدواری و نشاط را در بین این کودکان فراهم کند.

رضایی اضافه کرد: بهزیستی تلاش می‌کند تا بستر حمایت‌های همه‌جانبه را اعم از ارائه مشاوره‌های تحصیلی و خانوادگی برای این کودکان فراهم کرده و والدین آنها را مجاب به ادامه تحصیل این کودکان و نوجوانان بکند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل ادامه داد: با اقدام خوبی که باهدف ساماندهی و نظم‌بخشی به این کودکان کار و خیابانی انجام شده ما کمترین آسیب را در این گروه‌های سنی شاهد هستیم و قطعاً ادامه این حمایت‌ها می‌تواند مؤثر و راهگشا در ادامه زندگی آنها باشد.

جهان‌بخش عطایی معاون هماهنگ‌کننده سپاه حضرت عباس (ع) در گفتگو با خبرنگارسبلان ما، با تأکید بر اهمیت امر آموزش‌وپرورش و توجه ویژه به دانش‌آموزان به‌عنوان آینده‌سازان کشور تصریح کرد: ساخت، نوسازی و تجهیز مدارس توسط سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل در مناطق محروم استان ادامه دارد و در آغاز سال تحصیلی جدید نیز پویش مشق احسان باهدف توزیع لوازم‌التحریر بین دانش‌آموزان برگزار می‌شود.

مهدی افتخاری مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان اردبیل در گفتگو باسبلان ما ، اظهار داشت: در آستانه بازگشایی سال تحصیلی جدید پنج هزار بسته شامل کیف و بسته لوازم‌التحریر در قالب پویش "مشق احسان" در بین دانش‌آموزان کم‌برخوردار استان اردبیل توزیع می‌شود.

وی افزود: ارزش هر بسته حدود 320 هزار تومان است که توسط گروه جهادی و خیریه‌ها در مناطق مختلف استان در بین دانش‌آموزان کم‌برخوردار توزیع خواهد شد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان اردبیل گفت: در این بسته‌ها یک عدد کیف و انواع لوازم‌التحریر شامل مدادرنگی، مداد مشکی و قرمز، مدادتراش، پاک‌کن، انواع دفتر و خودکار وجود دارد.

 طبق اعلام معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان اردبیل، ۲۱۸ پایگاه ثابت و سیار در استان اردبیل باهدف جمع‌آوری کمک‌های مردمی در قالب جشن عاطفه‌ها برپا شدند که انتظار می‌رود که امسال با بهره‌گیری از ظرفیت خیران خارج از استان و اردبیلی‌های مقیم تهران بیش از ۱۲ میلیارد تومان منابع را در قالب جشن عاطفه‌ها جمع‌آوری شود.

مهرورزی و مهرافزایی در دیار سبلان از قدیم‌الایام تاکنون مرسوم بوده و محدود به زمان و مکان نیست، اینجا هر نقطه‌اش به رنگ مهربانی است و مشق احسانش روایتی دیگر دارد، مهرورزی و مهرافزایی مردمان این دیار چتری است برای آنهایی که گاهی چرخ روزگار وفق مردادشان نمی‌چرخد.

انتهای خبر/ ش

 

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد