سرویس: اجتماعی
کد خبر: 96190
|
08:52 - 1401/05/10
نسخه چاپی

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

تدوین سه راهبرد اجرایی درباره حجاب در شورای فرهنگ عمومی کشور/ اعضای حقیقی شوراهای فرهنگ عمومی استان‌ها افزایش می یابد

تدوین سه راهبرد اجرایی درباره حجاب در شورای فرهنگ عمومی کشور/ اعضای حقیقی شوراهای فرهنگ عمومی استان‌ها  افزایش می یابد
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: برای مدیریت حجاب در کشور، در این شورا سه راهبرد تدوین شده‌است که با اجرایی شدن آنها و توسعه ترویج عفاف و حیا، بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه برطرف خواهد شد

به گزارش سبلان ما ، سید مجید امامی شامگاه یکشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل در دفتر نماینده ولی فقیه در این استان اظهار کرد: تهیه و معرفی لباس زیبا، سالم و عفیفانه یکی از این راهبردهاست و با توجه به اینکه دسترسی مردم به لباس خوب کم شده است، این راهبرد می تواند در تامین لباس مناسب و عفیف موثر باشد.

وی جایگزینی گفتمان حیا و امنیت جنسی خانواده به جای اجبار در حجاب را دومین راهبرد و تعزیر درمان‌های موثر را سومین راهبرد در مدیریت حجاب اعلام کرد و افزود: برای برخی استان ها ایجاد کلینیک‌هایی را پیشنهاد داده‌ایم تا با حضور مشاوران کارآزموده، افرادی که از سوی دادستانی معرفی می‌شوند، مشاوره و راهنمایی بدهند. 

او ادامه داد: علاوه بر تعزیردرمان‌ها می توان با شگردهای مختلفی نظیر دعوت افراد به حجاب، اهدای کتاب و روسری و پایین آوردن قیمت کالای حجاب به ترویج حجاب پرداخت و موضوع برخورد قضایی، در مراحل نهایی قرار دارد.

امامی گفت: اینکه افراد بدحجاب از سوی نیروی انتظامی جریمه شوند، محل بحث است. افرادی معتقد هستند که بدحجابی به منزله تخلف رانندگی نیست که جریمه شامل آن شود و برخی افراد نیز موافق جریمه هستند و تصمیم‌گیری در این راستا از سوی رییس جمهور به قوه قضائیه محول شده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مسئله حجاب کارکنان ادارات تا حدود زیادی حل شده است و همچنان با جدیت و در اولویت پیگیری می‌شود و در حوزه تولید محصولات هنری برای ترویج حجاب و عفاف نیز، شورای فرهنگ عمومی کشور کار خودش را آغاز کرده است.

اختصاص ۲ درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به شورای فرهنگ عمومی

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: ساز و کارهای لازم برای تخصیص ۲ درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی به شوراهای فرهنگ عمومی فراهم شده است و شکل‌گیری شورای هماهنگی فرهنگی دستگاه‌ها در دولت سیزدهم، کار بی سابقه‌ای بود و پیوست فرهنگی، جزو شروط اصلی ورود طرح‌ها به حوزه دولت است.

امامی تصریح کرد: ظرف چند ماه آینده، شمار اعضای حقیقی شوراهای فرهنگ عمومی استان‌ها به ۱۲ عضو افزایش خواهد یافت و به جای افراد عادی، از هنرمندان و نخبگان نیز در ترکیب اعضا استفاده خواهد شد.

او ادامه داد: عدالت فرهنگی، اصلی‌ترین رویکرد دولت در مباحث فرهنگی است و تمام منابع موجود به سمت و سویی مدیریت می‌شود که سرانه مسجد، سینما، کتابخانه و نظایر آنها ارتقا یابد و در حوزه فرهنگی، آسیب شناسی و احصا چالش‌ها انجام شده است.

وی نمازجمعه را اشرف رسانه‌ها معرفی کرد و گفت: از این ظرفیت باید بیش از گذشته برای وحدت و الگوسازی فرهنگی استفاده کنیم و از ایده روز استان‌ها که می‌تواند نماد هویت، مدنیت، عدالت و نشاط اجتماعی هر استان باشد استقبال می‌کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: وقتی صحبت از تربیت و الگوسازی به میان می‌آید، هیچ شهری مشابه شهر دیگر نیست و باید در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، اقتضائات هر منطقه و شهر را در نظر داشته باشیم.

اردبیل گلستان آئین‌های شیعی و عاشورایی

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استان اردبیل را گلستان آئین‌ها و رسوم شیعی و عاشورایی دانست و گفت: این استان از حیث مدنیت مبتنی بر محبت اهل بیت و مناسک عاشورایی، جایگاه ممتازی دارد و شکل‌گیری شهرها و محلات بر اساس تقسیم کار در خدمتگزاری برای امام حسین (ع) باید به عنوان الگو و برند به جهان معرفی شود.

امامی با بیان اینکه نسبت اردبیل با تشیع و اشاعه آن، باید به همگان معرفی شود،  اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی این استان، یکی از کارآمدترین و منظم‌ترین شوراهای کشور است و اطمینان دارم اگر از ناحیه شورا، از نظام اقتصادی کشور مطالبه کنیم، مشکلات اعتباری شوراها نیز رفع می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل نیز در این جلسه تصویب سوگند مقدس ازدواج برای مقابله با افزایش طلاق، ساخت فیلم شاه اسماعیل صفوی با هدف الگوسازی در برابر تحریفات بیگانگان، طراحی جایزه موذن‌زاده برای تجلیل سالانه از مداحان نامی کشور، تعیین روز وفات استاد سلیم موذن‌زاده اردبیلی به عنوان روز مداحان در تقویم رسمی کشور، معرفی یک روز به نام روز نیارق اردبیل به عنوان روز قیام روستاها و عشایر علیه طاغوت و برگزاری سراسری همایش مناظرات رضوی را به دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد داد.

آیت‌الله سید حسن عاملی درباره ترویج حجاب نیز گفت: عاشورا سوژه خوبی برای حجاب دارد و باید نوا و نغمه حسینی به زندگی مردم وارد شود و مجالس بزرگ لبیک یا حسین ترتیب بدهیم تا مردم در پاسخ هل من ناصر امام حسین (ع) فریاد لبیک سر بدهند و پایبندی به حجاب و عفاف افزایش یابد.

وی افزود: شب عاشورا و فرصت مناجات امام حسین (ع) با خداوند رحمان را می‌توان به عنوان شب پیوند با خدا تعریف کرد و در این شب، برای رعایت عفاف و حجاب در جامعه با خدای متعال عهد بست.

آیت الله عاملی  خطاب به دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: اردبیل را با استان‌های صنعتی که شهرداری‌هایشان برای کمک مالی به شوراهای فرهنگ عمومی دستی باز دارند، مقایسه نکنید زیرا شهرداری اردبیل از درآمدهای آن استانها برخوردار نیست و باید برای تامین اعتبار شورای فرهنگ عمومی این استان تدبیری اندیشیده شود.

تدوین سه راهبرد اجرایی درباره حجاب در شورای فرهنگ عمومی کشور

در ادامه این جلسه امامان جمعه شهرستانهای گرمی و بیله سوار مغان نیز به طرح مسائل و مشکلات اجتماعی و تنگناهای مالی شوراهای فرهنگ عمومی شهرستان‌ها پرداختند و در پایان، از کتاب‌های بوی رضوان و فریاد رهایی رونمایی شد.

 

انتهای پیام/ج

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد