سرویس: فرهنگ و هنر
کد خبر: 98005
|
21:04 - 1401/12/09
نسخه چاپی

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خبر داد:

لزوم بازبینی رقم سرانه مطالعه/۳۰۰ کتابخانه نیمه‌تمام داریم

لزوم بازبینی رقم سرانه مطالعه/۳۰۰ کتابخانه نیمه‌تمام داریم
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی از عضویت بیش از ۲۰ میلیون نفر در کتابخانه‌های عمومی خبر داد و گفت: سه هزار و ۷۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعال هستند.

به گزارش سبلان ما ، مهدی رمضانی عصر امروز در نشست مطبوعاتی به سیاست راهبردی نهاد کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و گفت: بعد از مدارس و مساجد، کتابخانه‌های عمومی سومین شبکه گسترده کشور است که در پهنه وسیع ارائه خدمات را انجام می‌دهد.

وی فعالیت سه هزار و ۷۰۰ کتابخانه عمومی در کشور را یادآور شد و افزود: یک‌هزار کتابخانه مشارکتی و بیش از ۲ هزار و ۷۳۰ کتابخانه عمومی در کشور فعالیت می‌کنند و ما در توسعه شبکه کتابخانه‌ای جز کشورهای پیشرو در دنیا، منطقه و حتی آسیا هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در منطقه و بین کشورهای جهان اسلام شبکه کتابخانه‌ای ایران جز شبکه‌های گسترده‌ای است که حتی از ترکیه، مصر و مالزی نیز پیشروتر است.

رمضانی اضافه کرد: در دنیا جز ۲۰ کشور پیشتاز در این حوزه هستیم که خدمات متنوعی را به ویژه بعد از انقلاب اسلامی در قالب نهاد کتابخانه‌های عمومی ارائه می‌شود.

وی به سابقه ۱۰۰ ساله فعالیت کتابخانه‌ها در کشور با قدمت کتابخانه تربیت تبریز اشاره کرد و ادامه داد: در دهه ۴۰ ساختار کتابخانه‌ها ابلاغ شده و ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد گسترش کتابخانه‌های متنوعی هستیم که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۳۰۰ کتابخانه آن هم در مناطق معدود کشور وجود داشته است.

رمضانی بیان کرد: به لحاظ فرهنگی ما خدمات را جدی نگرفتیم در حالی که پیشرفت‌های زیادی در این حوزه وجود دارد و باید به این فعالیت‌ها بالید.

وی به عضویت بیش از ۲۰ میلیون نفر در کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و گفت: با کد ملی ارائه خدمات به ۱۰ میلیون نفر انجام می‌شود هر چند که شرایط کرونایی به کاهش جمعیت فعال کتابخانه‌های عمومی منجر شد اما بعد ازکروناآرام آرام وضعیت مطلوبی را در فعالیت کتابخانه‌ها شاهد هستیم به طوری که هم اکنون عضویت در کتابخانه‌های عمومی به عنوان اعضای فعال از ۲ میلیون نفر عبور کرده است.

رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ۶۰ درصد اعضای فعال کتابخانه‌های عمومی را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند که سعی ما بر این است تا خدمات متنوع در قالب شبکه کتابخانه‌ها به مراجعین ارائه کنیم.

وی تبدیل کتابخانه‌های عمومی را به پایگاه فرهنگی و اجتماعی یادآور شد و تصریح کرد: ما به دنبال بازتعریف خدمات کتابخانه‌ای در کشور هستیم تا بیش از ۶۰ نوع خدمات جدید را در این مجموعه‌ها ارائه کنیم.

رمضانی افزود: در کنار توسعه بعد فیزیکی، توسعه خدمات کتابخانه‌ای در اولویت برنامه‌ها است و ما سعی می‌کنیم تا شرایط بهتری را در این بخش به وجود آوریم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اولویت نهاد کتابخانه‌ها را در کنار توسعه خدمات، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام در مناطق مختلف کشور اعلام کرد و گفت: در استان اردبیل نیز سعی بر این است تا این پروژه‌های نیمه‌تمام به سرانجام رسیده و وضعیت مطلوبی را شاهد باشیم.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: ۳۰۰ پروژه عمرانی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد که البته مجری احداث این پروژه‌ها نهاد کتابخانه‌های عمومی نیست ولی ما تسهیل‌گر کار و پیگیر مطالباتی هستیم که در سفر استانی رئیس جمهور نیز منابع خوبی در این زمینه اختصاص یافته است.

رمضانی مشارکت خیرین را در ساخت و توسعه کتابخانه‌های عمومی ارزشمند عنوان کرد و ادامه داد: در کنار تأمین زمین اهدایی از سوی خیرین، اهدای کتاب را نیز در ابعاد مختلف شاهد هستیم که قطعاً در سال‌های آینده این اقدامات به شکل مؤثر و مهم اتفاق می‌افتد.

 

انتهای پیام/ج

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد