12:01 - 1391/07/22
کد خبر: 115

واكنش متفاوت مقامات اروپايي نسبت به دريافت جايزه صلح نوبل

جايزه صلح نوبل در سال 2012 درحالي به اتحاديه اروپا تقديم شد كه بسياري آن را يك اقدام سياسي و به دور از واقعيت توصيف كرده اند .

سبلانه: به گزارش سرويس بين الملل نور نيوز به نقل از ديلي تلگراف ؛ كميته صلح نوبل بار ديگر با  انتخاب برنده جايزه صلح همه را شگفت زده كرد . زمانيكه اين كميته در سال 2009 " باراك اوباما " رئيس جمهور تازه كار آمريكا را به عنوان برنده نوبل صلح اعلام كرد ، بسياري اين اقدام را نوعي جهت گيري آشكار سياسي دانستند اما تكرار اين واقعه در سال 2012 و انتخاب اتحاديه اروپا به عنوان برنده نوبل صلح درمورد غرض ورزي كميته مذكور شكي باقي نگذاشت .
 
براساس اين گزارش ، مقامات جهاني نسبت به اعطاي نوبل صلح در سال جاري به اتحاديه اروپا واكنش هاي متفاوتي داشتند . درحاليكه ، " خوزه مانوئل باروسو " رئيس كمسيون اروپا و " هرمان ون رامپوی " رئیس شورای اروپا از آن به عنوان افتخاري عظيم ياد كرده اند ، اما ديگر مقامات اروپايي آن را به تمسخر گرفتند .
 
"مارتین کالانان " رهبر اعضای محافظه‌کار پارلمان اروپا از جمله مخالفان اعطاي اين نشان به اتحاديه اروپا بوده و اظهار داشت: بايد بپذيريم از 20 سال پيش تاكنون هم این جایزه تملق‌آمیز بوده است اما حداقل مي توانستيم آن را راحت‌تر توجیه کنيم . احتمالا این جایزه به خاطر صلح و نظم در خیابان‌های آتن و مادرید به اتحادیه اروپا داده شده است. سیاست‌های اتحادیه اروپا به بحران مالی دامن زده و موجب بروز نا‌آرامی اجتماعی‌ای شده که نسل‌ها بود مشابه آن را ندیده بودیم.
 
" نایگل فارج " رهبر حزب استقلال انگلیس از دیگر منتقدان اعطای این جایزه به اتحادیه اروپا بود که گفت: این جایزه نشان می‌دهد نروژی‌ها حس طنزپروری خوبی دارند. اتحادیه اروپا به تنها به خوشبختی و رفاه انسان‌ها کمک نکرده بلکه در مقابل فقر و بیکاری را برای میلیون‌ها نفر به ارمغان آورده است.
 
 " ادبالز" نماینده حزب کارگر انگلستان نیز این جایزه را مورد تمسخر قرار داده و گفت: قطعا امشب آتنی‌ها جشن شادماني به پا خواهند کرد ، اینطور نیست؟
 
" مایکل فابریکانت " از قانونگذاران محافظه‌کار انگلیس خاطر نشان ساخت : كميته نوبل با اعطای این جایزه به اتحادیه اروپا و قبل از آن به " باراک اوباما " ناهماهنگي و بي فكري خود را نشان داده است.
 
" لوته لیشت " مدیر دیده‌بان حقوق بشر اتحادیه اروپا نیز از این نهاد بین‌المللی خواست حالا که به این جایزه رسیده است در روش‌های خود تغییر ایجاد کند و در سیاستهای وضع محدودیت علیه مهاجران تجدید نظر کند.
 
از سوي ديگر ، نامزدهای مطرح جایزه صلح نوبل در روسیه که از مدافعان سر‌شناس حقوق‌بشر در این کشورنيز هستند ، از انتخاب اتحادیه اروپا به عنوان برنده این جایزه اظهار نارضايتي كردند .
 
" لیودمیلا آلکسیوا " و " اسوتلانا گانوشکینا " تصمیم کمیته نروژی صلح نوبل را " اعطای جایزه به ناکجاآباد " می‌خوانند.

انتهای پیام/