09:51 - 1391/07/30
کد خبر: 532

قانون حذف کنکور اجرا نمی شود

به گفته رئیس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی، قانون سال 86 حذف کنکور از دیدگاه کارشناسان و مراجع ذیربط قابلیت اجرایی شدن ندارد و سازمان سنجش 3 راهکار پذیرش دانشجو را برای سال 93 ارائه کرده است.

به گزارش سبلانه رضا صابری در گفتگو با خبرنگار مهر به نظرات برخی صاحبنظران درباره روش فعلی برگزاری کنکور اشاره کرد و گفت: در بحث ورود به دانشگاهها قانونی وجود دارد که بر اساس آن سالهاست داوطلبان پذیرفته می شوند اما بر اساس نظرات برخی صاحبنظران، این شیوه پذیرش با وجود پیشینه ای که دارد روش کارآمدی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه نیست؛ ضمن اینکه در کنار کنکور، بندی به نام سابقه تحصیلی وجود دارد که نحوه استفاده از آن روشن نشده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره روش دومی که برای پذیرش داوطلب در قالب قانون تصویب شد با بیان اینکه قانون حذف کنکور در سال 86 مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت، اظهار داشت: قرار شد بر اساس این قانون کنکور در سال 93 حذف و شیوه پذیرش داوطلب طبق سابقه تحصیلی صورت گیرد.

کم کاریها در حذف کنکور

صابری به کم کاریهای صورت گرفته در زمینه اجرایی کردن این قانون اشاره کرد و گفت: در قانون حذف کنکور اشاره شد که از ابتدای برنامه پنجم توسعه، کنکور باید در کشور حذف شود و وزارت آموزش و پرورش باید با ایجاد سامانه ای سابقه تحصیلی دانش آموزان را برای پذیرش در اختیار دانشگاهها قرار دهد، متاسفانه با وجود اعتباراتی که برای این امر اختصاص یافت، اجرای این قانون 2 سال به تاخیر افتاد.

رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهمترین سوالی که هم اکنون ذهن بالغ بر یک میلیون داوطلب ورود به دانشگاه و خانواده هایشان را به خود مشغول کرده بلاتکلیفی برای پذیرش در سال 93 است، گفت: بررسی این موضوع در کمیته آموزش عالی با طرح یک سوال که آیا قانون 86 مجلس قابلیت اجرایی شدن دارد یا نه، آغاز شد.

کنکور قابل حذف نیست

وی ادامه داد: پاسخهایی که دریافت کردیم نتیجه این بود که در شرایط فعلی و با توجه به روندی که پیش بینی می شود کنکور قابل حذف شدن نیست، از این رو کمیته مذکور ماموریت یافت تا طرحهای مراجع برگزارکننده کنکور از جمله وزارتخانه های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد دریافت شود.

3 سناریو برای پذیرش دانشجو 

صابری به طرح ارائه شده از سوی سازمان سنجش اشاره کرد و گفت: از نظر سازمان سنجش قانون سال 86 مجلس در زمینه حذف کنکور قابلیت اجرایی شدن ندارد و سازمان سنجش در این طرح 3 راه پذیرش داوطلب ورود به دانشگاه را ارائه کرد.

برگزاری یک کنکور سخت تنها برای 5 درصد داوطلبان

پذیرش عده ای از دانشجویان بدون برگزاری کنکور و با تکیه بر سوابق تحصیلی، برگزاری یک آزمون عمومی ساده به علاوه سوابق تحصیلی و برگزاری کنکور سخت تنها برای 5 درصد از داوطلبان، به گفته رئیس کمیته آموزش عالی طرحی جایگزین کنکور است که از سوی رئیس سازمان سنجش ارائه شد.

وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری این طرح با جمع بندی به صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد رفت، اعلام کرد که طرح ارائه شده با نام طرح " سنجش و پذیرش دانشجو" شرایط دانشگاهها را در نظر گرفته است.

به گفته این نماینده مجلس،‌ این طرح فعلاً برای داوطلبان کنکور در مقطع کارشناسی است و در مراحل بالاتر برای مقاطع بعدی دانشگاهها هم تصمیم گیری خواهد شد.

انتهای پیام/