رامین نسیمی دوست، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در گفتگو با سبلان ما، به روز جهانی بیماری اماس اشاره کرد و گفت: بیماری اماس یکی از شایعترین و بهروزترین بیماریهای عصبی، عضلانی در جهان است.
وی با بیان اینکه این بیماری بیشتر در دهه دوم و سوم عمر انسان شیوع بیشتری دارد، گفت: متأسفانه در دو دهه اخیر تعداد این بیماران در استان اردبیل روبهافزایش گذاشته طور یکه در زنان ۲ الی ۳ برابر مردان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ادامه سخنان خود به بیان علت اصلی بیماری و نیز درمان آن پرداخت و گفت: مجموعهای از عوامل خطر و مستعدکننده از قبیل ضعف سیستم ایمنی بیمار، ژنتیک، منطقه جغرافیایی، برخی عفونتهای ویروسی، کمبود ویتامین D، استرس و فشارهای روحی، بیماریهای خودایمنی و تغییرات هورمونهای زنانه در بروز این بیماری مؤثر هستند.
وی افزود: حدود ۲۰ سال پیش ابتلا به این بیماری در ایران کمتر از ۵ در صدهزار نفر بود؛ اما متأسفانه رشد تدریجی این بیماری در برخی از مناطق کشور بهویژه اصفهان و تهران بیشتر از صددرصد هزار نفر گزارش شده.
نسیمی دوست گفت: استان اردبیل در رده 17 جدول رتبهبندی مبتلایان به اماس کشور قرار دارد.
وی با بیان اینکه در کل کشور ۹۷ هزار بیمار مبتلا به اماس ثبت شده است، گفت: سبک زندگی ساده و راحت و کم استرس، کنترل سطح ویتامین D، درمان بهموقع بیماریهای اتوایمیون برای پيشگيری از این بیماری مفید است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به علائم بیماری اماس نیز اشاره کرد و گفت: علائم این بیماری بر اساس محل درگیری سیستم عصبی متفاوت بوده و میتواند از تاری یکچشم تا ضعف عضلانی و اختلال در تعادل مشاهده شود و توصیه میشود چنانچه این علائم در افراد جوان دیده شده و ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد با پزشک متخصص مغز و اعصاب مشاوره انجام شود.
نسیمی دوست در ادامه سخنان خود به تشریح وضعیت بیماری اماس در استان اردبیل پرداخت و گفت: از سال ۸۵ که نسبت به شناسایی، پذیرش و درمان این بیماران اقدام شده تاکنون یک هزار و چهارصد و شصت و دو بیمار شناسایی شدند که یک هزار و سیصد و سی و چهار نفر فعال و تحت درمان و مراقبت هستند.
وی گفت: در حال حاضر این بیماری جزو بیماریهای خاص کشوری تعریف شده و کلیه خدمات تشخیصی، درمانی و دارویی این بیماران مطابق بسته حمایتی ابلاغی وزارت بهداشت ارائه میشود.
انتهای پیام/ج