سرویس: سیاسی
کد خبر: 916
|
22:43 - 1391/08/09
نسخه چاپی

سرنـوشت نامعلوم اولــویـت هـای فرهنگی رهبــر به دولت

سرنـوشت نامعلوم اولــویـت هـای فرهنگی رهبــر به دولت
در پي انتشار مطلبي با عنوان "چه كسي بايد پاسخگو باشد؟ با توصيه‌هاي فرهنگي رهبري چه كردند؟" در رسانه‌هاي مختلف، رئيس جمهور محترم در مصاحبه خبري خود پاسخي را به سوال خبرنگار مهر ارائه کردند که مي‌توان آن را جوابي براي اين سوال دانست. اما آيا جواب رئيس جمهور محترم قانع کننده و صحيح است؟

به گزارش سبلانه به نقل از سایت تحلیلی دیدبان در مقاله «چه كسي بايد پاسخگو باشد؟ با توصيه‌هاي فرهنگي رهبري چه كردند؟» به طور خلاصه بيان شد که از بيانات صريح و علني رهبر معظم انقلاب چنين برداشت مي‌شود که؛

1- ايشان فهرستي از اولويت‌هاي فرهنگي را به دولت و شخص رئيس جمهور ارائه کرده‌اند
2- اين فهرست شامل نسخه‌اي از کارهاي عميق لازم در عرصه فرهنگ است
3- از کلام رهبري چنين بر مي‌آيد که به آن اولويت‌هاي فرهنگي و کارهاي عميق و لازم در عرصه فرهنگ، عمل نشده است و بايد به آنها عمل شود
4- پيشنهادات رهبر معظم انقلاب حداقل به حدود 2 و نيم سال قبل باز مي‌گردد.
همه اين 4 نکته اساسي به خوبي از دو بيان صريح ايشان در سال هاي 90 و 91 در ديدار با اعضاي هيات دولت وجود دارد که شايسته است يکبار ديگر مورد دقت نظر قرار گيرد:
 
ايشان در سال 90 در اين‌باره به دولت محترم گوشزد کردند:
"نگاه كنيد ببينيد اولويت ها چيست. البته من يك مجموعه‌اى را به نحو پيشنهاد به دولت ارائه كردم؛ كه اگر اين چيزها در كار فرهنگ مورد توجه قرار بگيرد، با توجه به نگاهى كه ما در زمينه‌ى فرهنگ داريم، اينها اولويت خواهد داشت؛ يعنى اينها تأثيراتش بيشتر خواهد بود. بله، اينها را بايد دنبال كنيد تا ان‌شاءاللَّه تحقق پيدا كند. [1]

همچنين رهبر معظم انقلاب در سال 91 نيز به صراحت به دولت تذکر دادند که:
"خب در زمينه‌‌ى فرهنگ فرصت نشد آقايان گزارشى بدهند. من يك جمله عرض بكنم: به كارهاى سطحى نبايد اكتفاء كرد. به كارهاى عميق‌‌تر، كارهاى بنيانى‌‌تر، كارهائى كه از يكى‌‌شان دهها كار صادر ميشود و نشئت مي گيرد، توجه كنيد. من يك وقتى نسخه‌‌اى از آن كارهاى عميقِ لازم را به آقاى رئيس‌‌جمهور دادم؛ همان ها بايد دنبال شود و بايد دنبال مي شد.در باب فرهنگ بايد بشدت مراقبت شود كه ما به «فرهنگ مهاجم» كمك نكنيم. فرهنگ مهاجم خطرناك است" [2]
پاسخ شخص رئيس جمهور:
اما پاسخ رئيس جمهور محترم به سوالي که خبرنگار مهر در همين زمينه سوال کردند و جواب آن با حاشيه‌روي‌ها و پيامک خواني رئيس جمهور در جلسه به شرح زير در پايگاه اطلاع رساني دولت آمده است که براي رعايت امانت و پرهيز از متهم شدن متن کامل آن به گزارش همان پايگاه نقل مي‌شود:
پايگاه اطلاع رساني دولت:
رییس جمهور قبل از پاسخ دادن به سوال خبرنگار مهر در خصوص رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و عملکرد دولت دراین زمینه، گفت: پیش از آنکه پاسخ شما را بگویم یادداشتی به من دادند که بر اساس آن مهر پیامکی منتشر کرده که می‌گوید "هجمه‌ی دکتر احمدی نژاد به نهادهای امنیتی". آیا من چنین چیزی گفتم؟ من می‌گویم خبرگزاری‌ای که وابسته به نهادهای امنیتی است، باید دقیق‌تر عمل کند، نهادهایی که از دولت پول می‌گیرند، نباید علیه دولت سیاسی‌کاری کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه دولت هم در زمینه مسایل فرهنگی دغدغه دارد،گفت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و آنچه که مقام معظم رهبری به ما رهنمود دادند، همان است که در کارگروه‌های فرهنگی تصویب و آن را دنبال کرده‌ایم.من فکر می‌کنم در بحث‌های فرهنگی مهم‌ترین مساله رویکردهای ماست. تاریخ نشان می‌دهد که ملت ایران بافرهنگ‌ترین است و مردم ما خودشان توانسته‌اند عناصر ممتاز و درخشان فرهنگ خود را حفظ کنند. ملت ما اسلام، توحید، انسانیت، پاکی و سنت‌های متعالی را پذیرفته و پای آن ایستاده است.
رییس جمهور گفت: برخی وقتی سخن از فرهنگ می‌گویند گویا متهم اصلی در این زمینه مردمند،در حالی مردم ما مدعی هستند. اگر کوتاهی هست باید از مراکز فرهنگی مانند وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، صداوسیما، حوزه‌ها و دانشگاه‌ها پرسید. دولت به دنبال آن است که در زمینه‌ فرهنگی رویکرد صحیح را مطرح کند و در حوزه‌های کتاب، نظام جامع علمی، بازی‌های رایانه‌ای و بنیاد سعدی و نهادهای دیگر این مساله دنبال شده است، کمک‌های این دولت در حمایت از نهادهای فرهنگی در طول تاریخ بی‌سابقه است.
دکتر احمدی نژاد یادآور شد: حوزه فرهنگ حوزه‌ای است که نباید در آن تحلیلی صورت گیرد و نباید به مسایل کوچک در این حوزه بیش از حد بپردازیم. گاهی برخی نهادها اگر اقدامی نکنند، بهتر است؛ چرا که آنها نمی‌دانند با چه ملتی مواجه هستند و اگر رها کنند ملت خود بهتر عمل می‌کند. در طول تاریخ کسی نتوانسته به ملت ما چیزی را تحمیل کند و بزرگ‌ترین کار فرهنگی، باور کردن عظمت ملت ماست.

وی گفت: دولت مشی مقام معظم رهبری و حضرت امام(ره) را دنبال می‌کند. البته دولت عامل مستقیم در حوزه فرهنگ نیست ، من هم می‌گویم که همه در حوزه فرهنگ نگاه‌شان باید بر اساس اعتماد به جوانان باشد؛ چرا که این جوانان بودند که کشور را نجات دادند، الان هم به نظر من جوانان ما بهترین و پاک‌ترین هستند، زنان ما بهترین‌ها هستند. شاید عده قلیلی هستند که سازمان یافته عمل می‌کنند که حساب‌شان جداست.
رییس جمهور گفت: انتقادات رهبری همان انتقاداتی است که ما هم داریم. به صداوسیما و سازمان تبلیغات و سایر نهادهایی که در حوزه فرهنگ فعال هستند. دولت 150 میلیارد تومان به سازمان تبلیغات داده‌، سوال این است که این پول چگونه خرج شده است؟ بودجه‌های فرهنگی که به نهادها داده‌ایم و 10 برابر شده، چه شده است؟ البته بحث ما تقابل و درگیری نیست، بلکه انتقاداتی از سر دلسوزی و برای تعالی است.
وی تصریح کرد: انتقادات من و مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ برای تعالی است و نه تکفیر، دلسوزانه و از سر محبت است. اشکالات را باید بگوییم و معنای آن حمله به افراد نیست؛ وی تصریح کرد: نباید مباحث فرهنگی به چماق سیاسی تبدیل شود. متأسفانه برخی اینطور هستند و تا تریبونی به دست می‌آورند، دیگران را تکفیر می‌کنند. کسی نباید دیگری را به ضدیت با انقلاب و فرهنگ متهم کند و این یکی از کارهای بدی است که انجام می‌شود.
دکتر احمدی نژاد در ادامه یادآور شد: از اول که جناح‌بندی‌ها در کشور مطرح شد، من نگران بودم که مبادا ارزش‌های الهی جای خود را به مطالبات باندی و حزبی بدهد و افراد متهم به ضدیت با انقلاب شوند، این روش غلط است که متأسفانه برخی رسانه‌ها این کار را می‌کنند. ما ملت بزرگی هستیم که در آن افکار گوناگونی وجود دارد، اما همگان عاشق ایران، اسلام، موحد و دلسوز هستند. [3]
با عرض معذرت از هم خوانندگان؛ اولا درخواست مي‌شود که يکبار ديگر متن پاسخ رئيس جمهور محترم را مطالعه بفرماييد. در اين بيانات رئيس جمهور محترم پاسخي به سوال مطرح شده نمي‌دهند و فقط بيان مي‌دارند که در کارگروه‌هاي فرهنگي دولت رهنمود‌هاي رهبري را تصويب و آن را دنبال کرده‌اند. اين در حالي است که از بيانات قبلي رهبر معظم انقلاب به صراحت مشخص مي‌شود که نسخه‌اي که ايشان داده‌اند دنبال نشده است و ايشان به دولت تذکر مي‌دهند که "بايد دنبال ميشد"؛ مابقي اظهارات رئيس جمهور محترم مطالبي سياسي در مورد فرهنگ و برخي هم نکاتي است که ربطي به سوال اصلي يعني اين که با نسخه‌اي که رهبرمعظم انقلاب داده‌اند و به صراحت بيان مي‌دارند که آن نسخه "بايد دنبال ميشد"چه کرده‌اند؛ ندارد. سخناني مثل اين که ملت ايران بافرهنگ‌ترين هستند و يا به جوانان بايد اعتماد داشت بيشتر به سخنراني تبليغاتي شبيه است و در جاي ديگري کاربرد دارد تا پاسخ به اين سوال که با اولويت‌هاي فرهنگي که رهبري مي‌فرمايند به دولت و شخص رئيس جمهور داده‌اند، چه رفتاري شده است. از سوي ديگر رئيس جمهور محترم مابقي نهادهاي فرهنگي غير دولتي را مطرح و به نقش آنها اشاره مي‌کنند. اين که ديگر نهادهاي فرهنگي نيز وظايفي دارند و بايد مطابق آن مورد سوال و بازخواست قرار گيرند در جاي خود درست است، اما ربطي به اين مساله ندارد. چرا که رهبر معظم انقلاب چنان که در نقل قول‌هاي صريح بالا ذکر شده است مي‌فرمايند که اين اولويت‌بندي‌ها را براي دولت ارائه کرده‌اند و خاطر نشان مي‌سازند که "به دولت ارائه كردم"و نيز آن نسخه را "به آقاى رئيس‌‌جمهور دادم".
با توجه به اين که نسخه‌اي که رهبر معظم انقلاب به صراحت از آن سخن مي‌گويند شامل 4 نکته اساسي پيش‌گفته بوده است و در آن اولويت‌هاي فرهنگي و موارد کارهاي فرهنگي عميق و لازم براي کشور ذکر شده است، شايسته آن است که يکبار ديگر به دولت محترم گوشزد شود که نسخه کارهاي اساسي فرهنگي ارائه شده از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي را به همراه اولويت‌هاي تعيين شده از سوي ايشان ملاک و معيار عمل خويش قرار دهند و به تعبير معظم له: "اينها را بايد دنبال كنيد تا ان‌شاءاللَّه تحقق پيدا كند."
.
.
برداشت اشتباه نکنید!!!:
برخی ها ممکن است بگویند، خودتان به ایشان رای دادید و خودتان هم الان پشیمان هستید! درحالی که اصلا و به هیچ عنوان متن حاضر، بوی یاس و پشیمانی نمی دهد و فقط انتقادیست به عملکرد دولت در مقوله ی فرهنگ. همین. ما از رایی که دادیم پشیمان نیستیم و باور داریم که بهترین و شایسته ترین انتخاب را از بین دیگر کاندیداها انجام دادیم.

انتهای پیام/

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد